1969-ben születtem Pécsett, és ma is itt élek. Szerencsés gyermekkorom volt, mert a szüleimmel sokfelé járhattam Európában, a pár hetes nyaralások alatt sok kultúrával megismerkedhettem. Mindig érdekeltek a szép tárgyak, a műkincsek.
A Janus Pannonius Gimnázium elvégzése után azonnal munkába álltam, kereskedelmi vonalon kezdtem dolgozni az Ofotért Vállalatnál, ahol két év elteltével már boltvezető helyettesi beosztást kaptam. Időközben középfokú általános belkereskedelmi, gazdálkodási és áruforgalmi szakképesítést szereztem a Zrínyi Miklós Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában. A kereskedelem több típusát is kipróbáltam, majd 1996-ban párommal megalapítottuk saját családi vállalkozásunkat, az EMERE Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaságot, melynek jelenleg is ügyvezetője vagyok. Eleinte papír- írószer kereskedelemmel, fénymásolási szolgáltatással foglalkoztam, később ajándékboltot nyitottam a cég keretében. Mivel párom és kollegám már akkor igazságügyi szakértőként dolgozott, így sokszor segítettem be munkájába. 2013-ban végeztem OKJ-s ékszerbecsüs és drágakő felismerő, valamint műtárgybecsüs tanfolyamot. Még ugyanezen évben beiratkoztam a PTE ÁJK igazságügyi igazgatási szakára, és a Pécsi Igazságügyi Szakértői Kamara nyilvántartásba vett szakértőjelöltként. 2016-ban sikeresen államvizsgáztam, és több szakmai továbbképzés után 2017. év elején kértem a szakértői kinevezésemet a Minisztériumtól. 2017. március 24-én vehettem át szakértői igazolványomat, és azóta kijelölt igazságügyi szakértőként dolgozom az EMERE Bt. berkeiben, használati cikkek piaci ár- és értékbecslése, valamint kulturális javak piaci ár- és értékbecslése szakterületeken. IM nyilvántartási számom: 011009.
Jelenleg OKJ-s képzésben ékszerbecsüs és drágakőfelismerő szakon és műtárgybecsüs szakon oktatok. Felvételt nyertem a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és iparkamara szakmai vizsgabizottsági tagi névjegyzékébe, így választható szakmai vizsgabizottsági tag vagyok. Időközben Tóth Balázs igazságügyi szakértőjelölt mentora lettem.
Természetesen a kereskedelmet sem adtam fel, kis ajándéküzletem az ásványékszerek és más kincsek tárháza. A 30 éves kereskedelmi tapasztalat sokszor segíti a gyakorlati szakértői munkámat is, szívem egyik csücskét pedig az antik porcelánok foglalják el.

 

ELÉRHETŐSÉG:
telefon: +36 20 9549 572
e-mail: emere.szakerto@gmail.com

Wéber Tímea

Tulajdonos, ügyvezető, igazságügyi szakértő